Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μουσικοθεατρικό εργαστήρι

28 Ιουνίου, 2021 @ 10:00 πμ - 2 Ιουλίου, 2021 @ 2:00 μμ

Art Workshop

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας – Εθνική Λυρική Σκηνή

«Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;»
της Δήμητρας Τρυπάνη

-Ένα δωρεάν μουσικοθεατρικό εργαστήρι με τη συμμετοχή δασκάλων & μαθητών, από 28/6 έως 2/7

Περπατώ αργά, με προσοχή.
Κάτω από τα πόδια μου τα πάντα γλιστράνε.
Σε λίγο, φτάνω στην κοιλιά της φάλαινας.
Ακούω το στόμα της φάλαινας να κλείνει πίσω μου και νιώθω το σκοτάδι ν’ απλώνεται τριγύρω.
Τότε είναι που την αντίκρισα…

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας φιλοξενεί τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και παρουσιάζουν τον εργαστηριακό κύκλο «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;».

Πρόκειται για ένα δωρεάν πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού). Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έως την Παρασκευή 2 Ιουλίου και ώρες 10:00-14:00 για τους εκπαιδευτικούς και 12:00-14:00 για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μαζί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχ. Ολυμπίας.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί μέσα από σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία, όπως το body percussion, τη ρυθμική ομαδική αφήγηση, κλπ, να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές με το συναρπαστικό χώρο του Μουσικού Θεάτρου, αλλά και να τους εισάγει σε νέες εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας των ετήσιων σχολικών εκδηλώσεων.

Το εργαστήριο θα βασιστεί σε αφηγηματικό και μουσικό υλικό από τη μουσική παράσταση «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;», το οποίο θα προβάλλεται δωρεάν στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της ΕΛΣ GNO TV από τις 25 Ιουνίου 2021. Η παράσταση βασίζεται σε έναν παραδοσιακό μύθο της φυλής των Ινουίτ (Εσκιμώοι της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά). Στον μύθο περιγράφεται το πώς γεννήθηκε στον κόσμο το πρώτο τραγούδι και ο πρώτος χορός.

Συντελεστές

Συντονισμός εργαστηρίου & διασκευές τραγουδιών: Δήμητρα Τρυπάνη
Ομάδα συντονιστών: Δήμητρα Τρυπάνη – Νίκος Ζιάζιαρης – Αλίκη Σιούστη
Συνολική Διάρκεια Εργαστηριακού Κύκλου: 28 Ιουνίου-2 Ιουλίου και ώρες 10:00-14:00 (εκπαιδευτικοί) & 12:00-14:00 (μαθητές)
Αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών: 20
Αριθμός συμμετεχόντων μαθητών: 40
Δηλώσεις συμμετοχής: έως Παρασκευή 25/6 στο [email protected] (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Παραγωγή δράσης: Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ

*Λίγα λόγια για τη Δήμητρα Τρυπάνη

Η Δήμητρα Τρυπάνη σπούδασε σύνθεση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με τον Nigel Osborne, και ελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Ως συνθέτρια ασχολείται με τη δημιουργία διαθεματικών μουσικών παραστάσεων χρησιμοποιώντας ως κύρια μέσα τα αυστηρά δομημένα πολυρυθμικά σχήματα και την ετεροφωνία τόσο στη μουσική όσο και στον λόγο. Έχει συνεργαστεί με πολλές καταξιωμένες ορχήστρες, σχήματα και σολίστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα της έχουν παιχτεί σε πολλές χώρες (Βρετανία, Ιρλανδία, Αυστρία, Γερμανία, Ρωσία, Νότια Αφρική, ΗΠΑ) και γνωστούς συναυλιακούς χώρους όπως το Queen Elisabeth Hall του Λονδίνου, o Καθεδρικός Ναός της St. Mary’s στο Εδιμβούργο, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι δημιουργός και βασική συνθέτρια του “The NQR Ensemble”, ένος πειραματικού μουσικού σχήματος με έδρα την Αθήνα. Eπί επτά χρόνια (2013-2019) υπήρξε Composer in Residence του Φεστιβάλ Παξών.

Το 2018 η μουσική της για την ταινία “THE OX” του Γιώργου Νικόπουλου ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης μουσικής επένδυσης ταινίας animation μεγάλου μήκους στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Animation (“Emile Awards”).

Έχει διδάξει σύνθεση, ear training και τεχνικές διαθεματικής παράστασης σε πολλά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Είναι επίκουρη καθηγήτρια σύνθεσης με διαθεματικές πρακτικές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. (Dimitra Trypani)

[Πηγές: Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, Εθνική Λυρική Σκηνή]


δη

Λεπτομέρειες

Αρχή:
28 Ιουνίου, 2021 @ 10:00 πμ
Τέλος:
2 Ιουλίου, 2021 @ 2:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,
Ιστότοπος:
https://www.facebook.com/events/225929355623183/?ref=newsfeed

Διοργανωτής

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
Phone
2624022250
View Διοργανωτής Website

Χώρος Διεξαγωγής

Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, 27065 Ελλάδα + Χάρτης Google
Phone
2624022549