Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά

27 Απριλίου, 2023 @ 10:00 πμ - 11:30 πμ

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας – «Έξοδος Αιγαίου – Θεατρική Έξοδος»

Οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά

-Την Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 10:00 π.μ, στο Θέατρο Ολύμπια (Φλόκα) 

Η επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη «Ιππείς» προσαρμοσμένη για τους μαθητές των σχολείων παρουσιάζεται την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Θέατρο Ολύμπια (Φλόκα) της Αρχαίας Ολυμπίας στις 10 π.μ., στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι «Ιππείς» είναι μία διδακτική κωμωδία που ενθουσιάζει τα παιδιά με τα κωμικά καμώματα των ηρώων, αλλά συγχρόνως τους δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουν τους κλασσικούς μας ποιητές.

Παρουσιάζεται σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου, Μάσκες-κοστούμια Άννας Περντρώ, μουσική Παναγιώτη και Αλέξανδρου Ντουνιαδάκη, παραγωγή Ηλέκτρα Παροίκου-Θεατρική Έξοδος. Επιστημονικός συνεργάτης ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Σπύρος Ξένος, Μανώλης Βαζαίος, Μαριάννα Γκουτζίου, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Μαρβίνα Πιτυχούτη, Σάκης Τσινιάρος και ο χορός των Ιππέων.

Μετά την Αρχαία Ολυμπία το έργο θα παρουσιαστεί στους Δελφούς με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Ο σκηνοθέτης του έργου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Παροίκος σημειώνει: «Τα έργα του Αριστοφάνη κατάλληλα προσαρμοσμένα προσφέρουν  στα παιδιά  ποιοτική ψυχαγωγία με  απλά και κατανοητά μηνύματα. Παρουσιάζουμε κωμωδίες του Αριστοφάνη στην Αρχαία Ολυμπία για τα παιδιά συνεχώς από το 2013. Eυχαριστούμε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας για την στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτήν».

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 6944761133

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ                                           www.aegeanexodos.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27 Απριλίου, 2023
Ώρα:
10:00 πμ - 11:30 πμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας
Ανοιχτό Θέατρο Φλόκα
Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία 270 65
+ Χάρτης Google