Η Αρχαία Ολυμπία την άνοιξη είναι πραγματικά πανέμορφη! Το ζωογόνο και δροσιστικό αεράκι της άνοιξης ανεβάζει τη διάθεση σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο καιρός είναι ιδανικός καθώς είναι ήπιος, αν και μπορεί να πετύχετε κάποιες βροχερές μέρες. Αν συμβεί αυτό, απολαύστε την καταπληκτική μυρωδιά που αναδύει η γη.

Μετά το μακρύ και μουντό χειμώνα, η πόλη ξυπνά. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εξοπλίζουν και ανανεώνουν τις επιχειρήσεις τους περιμένοντας να καλωσορίσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η άνοιξη μάς ανταμείβει με εκθαμβωτικά λουλούδια και φυτά! Πολλά πανέμορφα λουλούδια σε άνθιση αναδύονται παντού και τα δέντρα έχουν ένα φρέσκο φωτεινό πράσινο χρώμα, καθώς η ανθοφορία τους έχει ήδη ξεκινήσει.

Kουτσουπιές, λιγούστρα, αγγελικές, πλατάνια, λεύκες, αροκάριες, πεύκα, ελιές, μουριές, δάφνες, νερατζιές, ακακίες, βότανα όπως δεντρολίβανο, δυόσμος, βασιλικός, κ.ά., μπουκαμβίλιες, τριανταφυλλιές, πανσέδες, μαργαρίτες, αγριολούλουδα, παπαρούνες, ανεμώνες, γεράνια… είναι κάποια από τα δέντρα, τα φυτά και τα λουλούδια που θα συναντήσετε στην ύπαιθρο, αλλά και στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας αφού οι καταστηματάρχες φροντίζουν σε μικρά παρτέρια και ζαρντινιέρες καλλωπιστικές ελιές, βότανα και πολύχρωμα λουλούδια.

Καθώς την Άνοιξη οι μέρες αρχίζουν να διαρκούν περισσότερο και οι νύχτες γίνονται μικρότερες προλαβαίνετε να συνδυάσετε τις βόλτες σας στην αγορά, στα αξιοθέατα και στη φύση.

Την ευεξία που μας προκαλεί το πανέμορφο τοπίο που χαρίζει απλόχερα η φύση έρχεται να ενισχύσει ο εορτασμός του Πάσχα και η Πρωτομαγιά. Μη χάσετε την ευκαιρία να τα γιορτάσετε παραδοσιακά στην Αρχαία Ολυμπία.

Όσοι δεν προτιμάτε τα πολυσύχναστα μέρη, αλλά αγαπάτε την αναζωογονητική φύση, τα αξιοθέατα, τα ψώνια, τη διασκέδαση και το φαγητό, επισκεφτείτε την Αρχαία Ολυμπία την άνοιξη!


Leave a Comment